FAQ
Veelgestelde vragen over Vignerons du Terroir

Algemene vragen

 • Wanneer en waar is Vignerons du Terroir?
  De derde editie van Vignerons du Terroir is zondag 1 oktober 2023 bij het Leeuwenbergh Utrecht. Het adres is Servaasbolwerk 1a.

 • Wat is de minimumleeftijd voor Vignerons du Terroir?
  Vignerons du Terroir hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Dit in verband met de wettelijke leeftijd voor het consumeren van alcohol.

 • Wanneer start de kaartverkoop?
  Wijn- en horecaprofessionals kunnen zich hier registreren voor een bezoek overdag van 11.00 tot 16.00 uur. Consumenten en wijnliefhebbers zijn overdag van 15.00 tot 19.00 uur welkom en kunnen hier hun ticket bestellen.

 • Wat mag ik verwachten van de proeverij?
  Verschillende Nederlandse importeurs die samen ruim 100 champagnes, Coteaux Champenois en Ratafias laten proeven. Allemaal van vignerons (kleine wijnmakers). Ontdek de kracht, kwaliteit en smaken van vignerons.

  Daarnaast kun je onder andere mooie hammen, kwaliteitschocolade en fijne kazen proeven bij onze foodstands. Deze worden bemand door Cru de Cacao, Het Kaasatelier en Jamoneria by Rick. Ook Le Club des Vins is van de partij met haar wijn-fanshop.

  Champagne-expert Anja Vondenhoff geeft gedurende de dag vier masterclasses. Geef bij de registratie van je ticket aan welke masterclass je wilt bijwonen.

 • Zijn de grote merken ook vertegenwoordigd?
  De beurs van 'Vigneron du Terroir' is speciaal opgezet om de kleinere, kwalitatieve vignerons in de spotlight te zetten. De grootste merken zijn daarom niet aanwezig.

 • Welke importeurs zijn er aanwezig?
  Bij deze editie zijn in ieder geval Dis Donc Champagne, Champagne Moutardier Nederland, Bubbel Broeders, Champagne Source, Halfes, Meer Bubbels, Mijn Champagnemoment Mrs. Champagne, Pierre Ache, Puike Wijnen, Tasty Sparkling en WijnDijck aanwezig. We zijn nog in gesprek met meer importeurs. Lees hier meer over de importeurs.

  Ben je een champagne-importeur en wil je meedoen aan Vignerons du Terroir?
  Neem contact op per mail.

 • Welke champagnehuizen zijn er vertegenwoordigd op de VDT?
  Van welke champagnehuizen er wijn te proeven is, vind je het proefboekje van 2023.

Tickets

 • Wat kost een kaartje? 
  Professionals kunnen zich gratis registeren voor deze proeverij, voor elke masterclass vragen we een bijdrage van €9,95. Kaartjes voor consumenten en liefhebbers kosten in de voorverkoop € 39,75. De ticketprijs is inclusief toegang tot een masterclass én ruim 100 champagnes om te proeven. Je betaalt dus niet extra voor de champagnes die proeft. Bestel jouw ticket hier.
 • Waar kan ik kaartjes kopen?
  Via onze pagina op Eventbrite. Na aankoop ontvang je een mail met daarin de gegevens. Zorg dat je deze mail uitgeprint of op je telefoon bij hebt als je naar Vignerons du Terroir komt.
 • Is het verplicht dat ik vooraf een kaartje koop?
  In verband met de beschikbaarheid is het aan te raden om vooraf een gepersonaliseerd ticket te kopen via Eventbrite. Als er nog plekken beschikbaar zijn, is het mogelijk om aan de deur een kaartje te kopen.
 • Wat zijn de tijden?
  Er zijn twee sessies: een voor horeca- en wijnprofessionals en een voor wijnliefhebbers.

  Professionals:
  11:00 - 16:00 uur

  Wijnliefhebbers:
  15:00 - 19:00 uur

  Bekijk voor de tijden van de masterclass het hele programma.
 • Is er genoeg tijd om alles te proeven?
  In totaal kun je op Vignerons du Terroir meer dan 100 champagnes, ratafia's en Coteaux Champenois proeven. Het is aan jou hoe lang je de tijd neemt om elke champagne te proeven. Mocht de stijl van de importeur bevallen, dan kun je je altijd opgeven voor een overzichtsproeverij van die importeur.
 • Krijg ik mijn geld terug als de proeverij wordt verplaatst?
  Mochten wij onverhoopt het evenement moeten afgelasten, dan blijft het ticket geldig voor de eerstvolgende champagneproeverij die wij organiseren.
 • Ik heb mijn tickets gepersonaliseerd maar wil een naam op het ticket wijzigen. Kan dat?
  Naamswijzigingen kunnen per mail worden doorgegeven. De administratiekosten hiervoor zijn €2,50 per ticket. Naamswijzigingen kunnen tot 24 uur vóór de proeverij worden doorgegeven.
 • Ik kan niet bij het event aanwezig zijn, kan ik mijn tickets doorverkopen?
  Het is niet mogelijk om je ticket digitaal te verkopen. Wel kun je je ticket overdragen aan iemand anders door een naamswijziging door te geven. Dit kost €2,50 per ticket en kan tot 24 uur voor aanvang van de proeverij.

Praktische informatie

 • Waar vindt de proeverij plaats?
  Vignerons du Terroir vindt plaats bij Leeuwenbergh Utrecht (Servaasbolwerk 1a in Utrecht). Houd er alvast rekening mee dat ook de Singelloop is in Utrecht. We willen je daarom dringend adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Dat is niet alleen beter voor het milieu én verstandiger (🥂), maar daarmee zijn we ook beter bereikbaar.
 • Waar kan ik parkeren?
  Vanwege de Singelloop raden we het aan om met het ov te reizen. Parkeren kan eventueel wel in parkeergarages Croeselaan en Hoog Catharijne. Vanaf daar is het 15 minuten lopen naar Gasthuis Leeuwenbergh. Kijk voor meer informatie over afsluitingen op singelloop.nl.
 • Ik kom met het OV, waar kan ik het best uitstappen?
  Pak de trein naar Utrecht Centraal. Vanaf het station loop je in 15 à 20 minuten naar Leeuwenbergh Utrecht. Vanwege de Singelloop rijden er minder tot geen reguliere bussen.

  Lopen (20 minuten)
  Loop vanaf het Centraal Station naar Hoog Catharijne en neem de uitgang bij het Godebaldkwartier. Volg vanaf daar de borden van de museumkwartierroute. Je loopt richting Domtoren en gaat na de Domtoren rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Ga linksaf de Zuilenstraat in  en loop deze straat uit. Steek de Nieuwegracht over de Schalwijkstraat in. Aan het einde van deze straat aan de rechterkant is Leeuwenbergh Utrecht.
Vignerons du Terroir
Proef de kracht van kleine champagneboeren