Deelnemers editie 2022

Maak kennis met onze kleine kwaliteitsimporteurs

De vijf Nederlandse champagne-importeurs die bij de eerste editie van Vignerons du Terroir hun wijnen hebben laten proeven, doen ook in 2022 weer mee. Dis Donc, Champagne Moutardier Nederland, l'Atelier du Champagne, De Wijntherapeut en Le Vineur. Elke importeur heeft zijn eigen verhaal en bijzondere selectie van champagnes. Lees hieronder meer over iedere importeur.

DIS DONC

Jaqueline Smit

Jaqueline Smit

Positie Importeur

Kwaliteitschampagnes van onafhankelijke wijnbouwers met 360° service voor de klanten. Dis Donc werkt samen met 9 champagnefamilies en importeert en promoten hun kwaliteitschampagnes in Nederland. Van de Montagne de Reims tot aan de Aube. Dis Donc biedt een ruim en gevarieerd assortiment champagne aan. Van een beendroge blanc de blancs tot een houtgelagerd unicum. Ook deelt Jaqueline haar belevenissen en houdt ze klanten en volgers op sociale media op de hoogte over de avonturen van haar wijnbouwers, het leven en de ontwikkelingen in de wijngaard. Naast de website met webshop heeft Dis Donc ook een gastronomische lijn voor de horeca. Dis Donc adviseert over de combinaties die sommeliers en horeca-eigenaren kunnen maken met het menu. Van de persoonlijke identiteit van het aperitief tot het compleet maken van de wijnkaart met sterwaardige champagnes. Hoe dan ook: Dis Donc staat met 100% dévotion achter het assortiment: R. Pouillon, Vincent Couche, Hubert Paulet, Marie Copinet, Louis Casters, H. Blin, Perseval-Farge, Guillaume Sergent en Flavien Nowack.

CHAMPAGNE MOUTARDIER NEDERLAND

Jasper Tasseron

Jasper Tasseron

Positie Importeur - Brand Ambassadeur

Champagne Moutardier is een familiebedrijf dat al sinds 1921 is gevestigd in Le Breuil. Met 18 hectare eigen wijngaarden vervaardigt de familie champagnes met hoge kwaliteit met het beste van de druif meunier. Champagne Moutardier levert zowel aan horeca en wijnspeciaalzaken als consumenten en bedrijven.

L'ATELIER DU CHAMPAGNE

Martijn, Remke & Koen

Martijn, Remke & Koen

Toen in 2016 de deuren van l’Atelier du Champagne openden, hadden Martijn, Remke en Koen één doel voor ogen: laten zien hoe veelzijdig champagne is. Met de collectie grower champagnes zitten ze dicht op de ontwikkelingen in de Champagnestreek. Gracieuze blanc de blancs, aardse meunier champagne en funky rosé saignée. De groeiende waaier aan familiedomeinen illustreert dat champagnes droger en gastronomischer worden, en makers meer aandacht hebben voor terroir en milieu. L’Atelier du Champagne importeert grower champagnes voor horeca, bedrijven en particulieren. Daarnaast hebben ze een flinke verzameling oude flessen, collectors items en speciale edities.

DE WIJNTHERAPEUT

Erik van Duijn

Erik van Duijn

Positie Eigenaar

De Wijntherapeut voert een persoonlijke en zorgvuldige selectie aan wijnen uit de klassieke wereld. Klanten zijn net als Erik en zijn team liefhebbers van elegante, lichte en zuivere wijnen met frisse en spannende zuren. Wijnen met weinig of subtiele houtrijping en soms een tikkie eigenwijs. De meeste wijnen komen van biologische of biodynamische wijnbouw en worden merendeels zelf geïmporteerd, rechtstreeks van de wijnboer. De Wijntherapeut is geen gewone wijnhandel. Het gevoel voor wijn zit diep in het bedrijf. 'Wij noemen het liefde. Liefde voor wijn.' En die liefde voor wijn willen ze graag met anderen delen. Bijvoorbeeld op de champagneproeverij van Vignerons du Terroir, dé plek om kennis te maken met de wijnen van Bauchet, Grongnet, Janisson Baradon en Gosset-Brabant.

LE VINEUR

Kariem Hamed

Kariem Hamed

Positie Eigenaar

Le Vineur richt zich sinds 2013 op het vinden van de verborgen pareltjes uit klassieke wijnstreken. Wijnen van jonge en getalenteerde wijnmakers die op een eigentijdse manier wijnen maken met respect voor traditie, natuur en terroir. Wijnen met een verhaal, die de connaisseur meenemen op een prachtige wijnontdekkingsreis. De door Le Vineur geïmporteerde wijnen kunnen online worden gekocht op www.levineur.com, in geselecteerde wijnwinkels of gevonden worden in de betere restaurants en wijnbars. Le Vineur is eind 2019 door Perswijn uitgeroepen tot Wijnimporteur van het Jaar.

WIJN- EN EETBAR MOST

Julian & Wouter

Julian & Wouter

Wijn- en Eetbar Most is een plek met de grootste selectie geopende wijnen van Utrecht: meer dan 100 wijnen die je zelf tapt door middel van een speciale Most pas die je van ons krijgt, in een hoeveelheid naar keuze en voor ieder wat wils. Een zaak zonder poespas en een goede keuken. Van een zakelijke borrel, een romantisch diner met je lief tot een avondje bijkletsen met je vriend(inn)en. Wijn, borrel, diner & proeven: ervaar het allemaal bij Most, in hartje Leidsche Rijn. Laat je adviseren en meeslepen in de wondere wereld van de wijn.

Vignerons du Terroir
Proef de kracht van kleine champagneboeren