Over Vignerons du Terroir

Vignerons du Terroir is hét champagne-evenement van het najaar. Hier proef je de champagnes van verschillende Nederlandse importeurs die één ding gemeen hebben: ze hebben allemaal een grote voorliefde voor kleine wijnfamilies. De vigneron indépendant (onafhankelijke wijnboer) die zijn wijngaarden, terroir en talent vertaalt naar een eigen, authentieke stijl champagnes.

Unieke champagneproeverij

Het is pas crisis als de champagne op is. Dat is toch wel hét motto van initiatiefnemers en importeurs Jaqueline Smit en Jasper Tasseron. Samen droomden ze van een unieke champagnebeurs waar de focus ligt op kwaliteitschampagnes van kleinere, familiewijnhuizen. Het resultaat: Vignerons du Terroir. De eerstvolgende editie is maandag 3 oktober 2022.

De importeurs

Bij Vignerons du Terroir proef je enkel hoge kwaliteit champagnes van kleine champagnehuizen. Bij de eerste editie waren er vijf importeurs aanwezig: L’Atelier du Champagne, De Wijntherapeut, Le Vineur, Dis Donc en Champagne Moutardier. Samen hebben ze meer dan vijftig champagnes, ratafia's en Coteaux Champenois laten proeven. Meer weten? Lees meer over de deelnemers.

 Bekijk het video-interview over Vignerons du Terroir 2021


Vignerons du Terroir
Proef de kracht van kleine champagneboeren