Over Vignerons du Terroir

Vignerons du Terroir is hét champagne-evenement van het najaar. Hier proef je de champagnes van verschillende Nederlandse importeurs die één ding gemeen hebben: ze hebben allemaal een grote voorliefde voor kleine wijnfamilies. De vigneron indépendant (onafhankelijke wijnboer) die zijn wijngaarden, terroir en talent vertaalt naar een eigen, authentieke stijl champagnes.

Unieke champagneproeverij

Het is pas crisis als de champagne op is. Dat is toch wel hét motto van initiatiefnemers en importeurs Jaqueline Smit en Jasper Tasseron. Samen droomden ze van een unieke champagnebeurs waar de focus ligt op kwaliteitschampagnes van kleinere, familiewijnhuizen. Het resultaat: Vignerons du Terroir. De eerstvolgende editie is zondag 1 oktober 2023.

De importeurs

Bij Vignerons du Terroir proef je enkel hoge kwaliteit champagnes van kleine champagnehuizen. Bij de editie van 2023 zijn de volgende importeurs sowieso aanwezig: Dis Donc, Champagne Moutardier Nederland, Bubbel Broeders, Champagne Source, Halfes, Meer Bubbels, Mijn Champagnemoment, Mrs. Champagne, Pierre Ache, Puike Wijnen, Tasty Sparkling en Wijndijck. Samen laten ze minimaal 100 champagnes, ratafia's en Coteaux Champenois proeven. Deelnemende foodstands zijn Cru de Cacao 🍫, Het Kaasatelier 🧀 en Jamoneria by Rick 🥩.

Meer weten? Lees hier alles over de deelnemers.

 Jasper en Jaqueline over Vignerons du Terroir 2021


Vignerons du Terroir
Proef de kracht van kleine champagneboeren